P E R S B E R I C H T
 
23 juni 2015, Sprundel


Nationale inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren
Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn komt op tegen kanker
Onder het motto ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’ vindt op initiatief van Stichting Vergroot de Hoop van 15 juni tot en met 31 augustus de nationale inzamelactie taxussnoeisel plaats. Op diverse punten in Nederland kan vers taxussnoeisel worden ingeleverd. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn ondersteunt deze actie van harte.
 Tijdens deze actieperiode heeft ons bedrijf een speciale inzamelbak op het terrein aan de Struikhei 35 te Sprundel waar men het taxussnoeisel kan inleveren.
Tevens verzamelen wij tijdens de actieperiode zorgvuldig alle jonge taxusscheuten van snoeiwerkzaamheden bij particulieren en op begraafplaatsen. Deze wordt gedoneerd aan de Stichting Vergroot de Hoop.
Bijna 200 gemeenten hebben zich bij de actie aangesloten. Ook Branchevereniging VHG, voor professionals in het groen, en begraafplaatsen doen mee aan het initiatief.
Waardevol snoeisel
Iedereen die vers taxussnoeisel heeft, wordt opgeroepen om dit groenafval te deponeren bij Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn. Het gaat specifiek om de jonge scheuten van de Taxus Baccata. Hierin zit de waardevolle stof baccatine die nodig is voor de productie van Taxol, een medicijn voor chemokuren. Het is belangrijk dat dit snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten, zonder vervuiling van dorre bladeren zijn geschikt.
Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapiebehandeling.
Michel Hagedoorn, eigenaar van Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn : “Wij gaan enorm ons best doen om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Het is een sympathieke actie. Toen onze brancheorganisatie Branchevereniging VHG ons hierover informeerde, hebben we ons direct aangemeld. Uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk het is om mee te helpen aan de productie van Taxol - het medicijn voor chemokuren. Van zeer dichtbij hebben wij helaas de gevolgen van kanker moeten meemaken en we hopen dat anderen dit lot bespaart blijft”.
Over Stichting Vergroot de Hoop
Stichting Vergroot de Hoop gaat voor het tweede jaar achtereen de strijd aan tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de productie van chemokuren. Met het organiseren van deze landelijke actie hoopt de organisatie haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker waaraan iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft verloren. Doelstelling vorig jaar was om genoeg taxussnoeisel te verzamelen voor 10.000 chemotherapieën. Het werden er uiteindelijk 10.270. Dat aantal hoopt de stichting dit jaar te kunnen verdubbelen. Meer dan ooit is het noodzakelijk dat er genoeg middelen komen om niet alleen het onderzoek naar genezing van kanker voort te zetten maar ook om de medicatie te kunnen produceren.


Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn zijn groendoeners met ambitie. Ze zijn experts op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en landschapsbeheer.

Wenst u meer informatie over deze inzamelactie en aan welke eisen het taxussnoeisel moet voldoen? Ga dan naar www.vergrootdehoop.nl

BTW omhoog
De tijdelijke toepassing van het verlaagde BTW-tarief op renovatie en herstel van woningen, onderhoud en aanleg tuinen, was verlengd tot 1 juli 2015. Het is mogelijk dat vanaf 1 juli 2015 de BTW  weer omhoog zal gaan naar het oude tarief van 21% . Dit betekent dat u via dit tarief meer betaalt voor onze tuinwerkzaamheden, tot die tijd vallen wij in een gunstiger tarief. Wilt u nog gebruik maken van dit voordeel? Neemt u dan contact met ons op.

Wist u dat..?
Het bestraten van uw gehele tuin kan leiden tot een temperatuursverhoging van wel 3,7⁰C  in de zomer? Uw tuin heeft begroeiing nodig voor verkoeling en het regenwater goed weg te laten lopen. Als u uw tuin alleen bestraat, heeft de grond moeite met het verwerken van regenwater wat tot wateroverlast in uw tuin tot gevolg kan hebben. Met onder andere begroeiing, gazon of halfverharding wordt dit gereguleerd.
                                           
Gratis tuinadvies
Bent u op zoek naar inspiratie voor uw tuin? Of wilt u uw tuin op de schop nemen, maar u weet niet goed hoe? Hovenier Michel Hagedoorn en tuinarchitecte Arianne Blonk geven op vrijdag 10 april tussen 17.30 - 20.00 uur en zaterdag 18 april van 11.00 - 15.00 uur in de Zevenbergse bibliotheek gratis advies over het ontwerp en de inrichting van uw tuin.
Leden en niet-leden kunnen een afspraak maken voor gratis professioneel tuinadvies bij de informatiebalie van Bibliotheek Zevenbergen.

Klik hier voor meer informatie.

Vanaf 17 april 2014 zijn wij ook te volgen op Facebook en LinkedIn-profiel van Michel Hagedoorn weergeven

Thuis & Tuin Trends 2010

 

beurs

rob&michel

beurs

 

Samen met Hofplan tuinontwerpen doet Hoveniersbedrijf Michel Hagedoorn mee aan een tuin ontwerp wedstrijd voor de gemeente Goes.

Model watertuin op beurs Tuinidee 20-22 maart 2009

De gemeente wil haar inwoners stimuleren om hun tuin zo in te richten dat bij extreme regenval het hemelwater enige tijd in de tuin vastgehouden wordt. Daarom is in de hal Tuinidee van de WoningExpo een model van een watertuin ingericht.

Ook verschijnt op 19 maart een brochure over watertuinen.

Watertuinen als aanvulling op het waterbeheer in de openbare ruimte worden steeds belangrijker. Samen met IVN en ZMF heeft de gemeente daarom een tuinontwerpwedstrijd georganiseerd. Een jury onder leiding van landschapsarchitect Noël van Dooren heeft vijf ontwerpen van tuininrichtingsbureaus geselecteerd en deze samen met wetenswaardigheden en adviezen over waterbeheer samengebracht in de uitgave Ruimte voor water in uw tuin, vijf professionele ontwerpen voor een watertuin.

Een van deze ontwerpen, dat van Hofplan Tuinontwerpen in samenwerking met ontwerper Michel Hagedoorn, is als modeltuin te zien in de hal Tuinidee op de WoningExpo. Ook zijn daar presentaties van de andere ontwerpen te zien.

De modeltuin kwam mede tot stand dankzij steun van waterschap Zeeuwse Eilanden en de provincie Zeeland.

Nieuwsbrief

Wilt u ook graag 4 keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u zich dan nu aan, door hieronder uw email adres in te vullen en naar ons te verzenden.

E-mail: